Reklama
Dnes je úterý 26.08.2025      svátek má Luděk

Houbový stroganoff

01.01.1970 Pro ženy/Komentáře(0), autor:

Ingredience:

500 g žampionů

4 lžíce oleje

1 středně velká cibule, jemně krájená

2 lžíce (rovné) hladké mouky

300 ml vody

200 ml sladké smetany

1 lžíce kečupu

sůl

pepř

 

 

 Postup:

 

 Oloupeme hlavičky žampionů a nakrájíme žampiony na 0,5 silné plátky. Osmahneme je lehce na oleji, přidáme cibuli a za stálého míchání dusíme 7 minut. Poté houby zaprášíme moukou dusíme 3 minuty. Pak je podlijeme vodou, krátce povaříme vmícháme  smetanu, kečup a ocet. Na mírném žáru povaříme 5 minut a odstavíme. Dochutíme solí a pepřem.

 

 Podáváme s houskovým knedlíkem.

 

(Recept nám zaslal Petr Čech z Rantířova)

0 komentářů

Přidat Komentář


Reklama Reklama
Reklama