Reklama
Dnes je úterý 26.08.2025      svátek má Luděk

Letošní sezónu grilů můžete obohatit novým materiálem

CORTENOVÁ OCEL je odolná vůči povětrnostním vlivům, takže zajišťuje dlouhou životnost i při celoročním umístění v exteriéru. Můžete proto grilovat v průběhu všech ročních období.  Masivní plotna se díky unikátnímu technickému řešení velice snadno rozpálí CORTENOVÁ OCEL je odolná vůči povětrnostním vlivům, takže zajišťuje dlouhou životnost i při celoročním umístění v exteriéru. Můžete proto grilovat v průběhu všech ročních období. Masivní plotna se díky unikátnímu technickému řešení velice snadno rozpálí
25.05.2025 Dům, byt, zahrada/Komentáře(0), autor:
Kratochvíl David

Grilovací sezóna je v plném proudu. V průběhu léta podle průzkumu jednoho z obchodních domů přitom griluje každý pátý Čech. Grilované zelenině dávají přednost ženy, zatímco u mužů vítězí tradičně maso.
Průzkum ukázal, že Češi tradičně grilují maso (64 % respondentů), a to v nejrůznějších podobách. Na druhém místě už asi nikoho nepřekvapí, s ohledem na stále větší důraz na zdravý životní styl, je zelenina (25 %), následují sýry (24 %), a až na čtvrtém místě jsou uzeniny (23 %). 


Zdravý trend stravování pak potvrzuje grilování tofu, kterému dává přednost 10 % lidí. Zatímco masu, stejně jako v případě uzenin, dávají při grilování častěji přednost muži. 
Není překvapením, že sýrům a zelenině dávají dvakrát častěji přednost ženy. Pro někoho může být překvapivé, že vegetariánské tofu griluje v současné době raději o 2 % více mužů než žen.
Klasický gril s uhlíky vyměňte za kontaktní nebo plynovou variantu. Rizikový odkapávající tuk tak nepřijde do kontaktu s žárem a vznik škodlivých látek je co nejvíce potlačen.


Snažte se také zkrátit délku přípravy. Takže maso krájejte na menší kousky, případně z něj připravte třeba špízy. Obracejte vše raději kleštěmi, nikoliv vidličkou. Nadbytečné napichování masa totiž může způsobit další uvolňování šťávy. 
Čím dál více na popularitě nabírají grily z materiálu corten, které navíc mají ocelovou grilovací plotnu, která nabízí díky své velikosti více tepelných zón umožňujících úpravu různých typů potravin zároveň. 


Kruhové plotny mají navíc tepelné zóny. V bezprostřední blízkosti topeniště je teplejší zóna vhodná pro úpravu steaků, ryb nebo burgerů. Na opačném, chladnějším okraji plotny, se skvěle griluje zelenina, mořské plody nebo vajíčka. 
Hranatá grilovací plotna nabízí ještě rohovou 3. zónu, která je perfektní pro pomalé vaření, nebo udržování grilovaného jídla v teple před servírováním.
 

0 komentářů

Přidat Komentář


Reklama Reklama