Reklama
Dnes je úterý 26.08.2025      svátek má Luděk

Jihlavským listům chutnají nejvíce vánoční brambůrky

01.01.1970 Pro ženy/Komentáře(0), autor:
Brabencová Ladislava

 

 Recept na vánoční brambůrky zvítězil v soutěži o nejchutnější cukroví, kterou jsme před měsícem vyhlásili.

 

 V redakci Jihlavských listů to v minulém týdnu zavonělo sváteční náladou, vanilkovým cukrem a skořicí. Pekli jsme totiž vybrané cukroví podle receptů vás čtenářů, kteří jste se zúčastnili naší předvánoční soutěže Cukroví pro Jihlavské listy.

 

 Vybrat z nich, které se bude péct a kdo bude péct, nebylo vůbec jednoduché. Zapojily se nejen naše „šikovné pekařky“ grafičky, ale i kolegyně z inzertního oddělení, redaktorky zpravodajství a chlapci ze sportovní redakce. 

 

 Každý z nich šel do pečení doslova na sto procent a při velké ochutnávce svůj výrobek obhajoval. Vyhrát dvouapůltisícovou poukázku na sportovní zboží Sporten však mohl jen jeden.

 

 A tak ze závěrečného hodnocení vyšel nejlépe recept na brambůrky od Marie Janíčkové ze Želetavy.

 

 

 

 

 

Ingredience

piškoty

rum

nutela, máslo

kakao

cukr moučka na obalení

 

Mandlová hmota:

20 dkg cukru

20 dkg sušeného mléka

25 dkg změklého másla

2 lžíce mandlové tresti

  

Postup

Vždy dva piškoty k sobě slepíme máslovým krémem (máslo + nutela) a namočíme v rumu (lépe trochu ředěném). Dáme ztuhnout. Poté obalíme slepené piškoty mandlovou hmotou a brambůrky obalíme v kakau s práškovým cukrem. Recept Marie Janíčkové ze Želetavy

 

0 komentářů

Přidat Komentář


Reklama Reklama Reklama
Reklama