Reklama
Dnes je úterý 26.08.2025      svátek má Luděk

Znojemská roštěná

01.01.1970 Pro ženy/Komentáře(0), autor:

Ingredience:

4 plátky roštěné – 1/2 cm silné

4 lžičky hořčice (ostré – dijon)

1 větší cibule nakrájenou na kolečka

4 lžíce oleje

1 hovězí masox

3 lžíce hladké mouky

4 kyselé znojemské okurky nakrájené na malé kostky

4 kuličky nového koření

 

 Plátky masa lehce neklepeme, po obvodu několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme po horní straně hořčicí. Na oleji lehce osmahneme cibuli. Vložme plátky masa a po obou stranách je osmahneme dohněda. Po té maso podlijeme 250 ml vody a dusíme 15 minut. Zaprášíme mokou, povaříme 3 minuty za stálého míchání. Přidáme okurky, masox, nové koření. Podlijeme 750 ml vody a vaříme na mírném žáru 40 minut. Občas promícháme. Odstavíme, dochutíme solí a pepřem.

 

(recept nám zaslal Petr Čech z Rantířova)

 

 

0 komentářů

Přidat Komentář


Reklama Reklama Reklama
Reklama