Reklama
Dnes je úterý 26.08.2025      svátek má Luděk

Houbová omáčka

01.01.1970 Pro ženy/Komentáře(0), autor:

Ingredience:

1 PL sádla

1 středně velká cibule

300g vepřové plece

500 g čerstvých hub

sůl,  5 ks nové koření, 1 ks bobkový list

2 PL hladké  mouky

5 dcl mléka

kelímek sladké smetany

3 dcl vývaru (nebo svařené vody)

 

 

Postup:

 

 Na kastrol dáme rozpustit sádlo a přidáme nakrájenou cibulku. Když se napění, přidáme na plátky nakrájené  naklepané maso a z obou stran rychle  podusíme. Pak osolíme a přiklopíme pokličkou. Chvíli pomalu dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem, aby se maso  nepřipeklo.  Asi po 20 min. přidáme houby nakrájené na  větší  plátky,  bobkový list a  nové koření.  Přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. (Asi 20 min.).  Potom zalijeme mlékem s moukou  a povaříme. Nakonec přidáme smetanu a tu už nevaříme, jenom jí necháme  spařit.

 

 Jako přílohu podáváme kynuté houskové knedlíky.

 

 Na omáčku  můžeme použít i sušené houby. Ty si dáme do vody namočit a opláchneme je, aby omáčka nebyla tak tmavá.

 

(Recept nám zaslala paní Nikodýmová)

0 komentářů

Přidat Komentář


Reklama Reklama Reklama
Reklama